Veelgestelde vragen

 

Waarvoor staat GreenEpics?

Wij houden van minimalistisch en functioneel design. Niet van zielloze massaproductie maar van unieke objecten met een boeiend verhaal. Wegwerp en massaproductie is niet aan ons besteed. Wij gaan voor duurzaam vervaardigde meubelstukken die dankzij eerlijke duurzame materialen en processen tot stand gekomen zijn en levenslang een speciaal plaatsje in uw interieur kunnen innemen. 

Wat maakt GreenEpics zo duurzaam

GreenEpics heeft voor u een selectie gemaakt aan duurzame producenten. Producenten met een ethische mindset die staan voor milieubewuste grondstoffen, ecologische vervaardiging en doordachte verpakking en levering. Geen nodeloos tussentransport en overbodige opslagruimtes maar rechtstreeks geleverd van de producent tot bij u! Meer weten over onze merken.

Is mijn betaling veilig?

Bij GreenEpics is winkelen eenvoudig en rekent u veilig af via de betaalmethode van uw voorkeur. U kan kiezen uit Bancontact/MisterCash, iDEAL, Visa, Mastercard of Paypal. Meer hierover vindt u op onze pagina veilig betalen.

Hoe weet ik wanneer mijn producten geleverd zullen worden?

De meeste producten zijn op voorraad en worden snel geleverd. 

Voor sommige grotere en zwaardere producten schakelen we een meubeltransport firma in die op vaste route rijdt. Hiervoor is de levertermijn iets langer.

Een aantal producten wordt op bestelling gemaakt. Hiervoor is de levertermijn langer omdat de productie ervan dient meegerekend te worden.

Om u goed over de leveringstermijn te informeren, geven we bij elk product de verwachte leveringstermijn op het tabblad 'Verzending en retour'.

Heeft u specifieke vragen of wensen omtrent de levering? Laat het ons dan weten via onze klantenservice. We bekijken samen wat mogelijk is. 

Wat als ik me na de aankoop bedenk?

U bent van gedachte veranderd. Dat kan gebeuren. Laat het onze klantenservice dan zo snel mogelijk weten. Zo kunnen we misschien uw zending nog tegenhouden. Is de zending toch reeds vertrokken, dan zorgen we voor de retour. 

Wat als ik mijn bestelling ontvang en het niet aan mijn verwachtingen voldoet?

We proberen de goederen steeds zo nauwkeurig mogelijk in beeld te brengen en te omschrijven. Desondanks voldoet het product niet aan uw verwachtingen? Neem dan contact op met onze klantenservice om het product te retourneren. Denk eraan dat u het product dan wel niet mag gebruiken en dat u deze in de originele verpakking dient terug te sturen. 

Wat als het verkeerde product geleverd werd?

Controleer steeds uw aankoop van zodra u deze ontvangen heeft. Is het niet het correcte product? Neem dan zo snel mogelijk contact op met klantenservice@greenepics.com.

Wat als het product beschadigd/onvolledig is?

We adviseren om bij levering het product goed te controleren op schade. Dat kan schade zijn vanuit de productie of tijdens het leveren. Controleer ook indien u over alle onderdelen beschikt voor u de montage aanvangt. Op volgende pagina vindt u meer informatie omtrent schade en garantie

Wat als ik een klacht heb?

We proberen onze dienstverlening zo goed mogelijk op uw wensen af te stemmen. Maar soms gebeurt het dat u niet tevreden bent. Laat het onze klantenservice weten. We komen er samen uit!

Wat als ik een suggestie heb?

U wenst een suggestie door te geven? Prima! Zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren. Laat het ons gerust weten!

Wat als ik nog een andere vraag heb?

We beantwoorden graag al uw vragen. Dus heeft u een vraag die hier niet bij vermeld staat, neem gerust contact met ons op. Via ons contactformulier, per mail of telefonisch, u vindt al onze contactgegevens terug op onze contactpagina