Waarom investeren in duurzame meubels?

De klimaatverandering is een van de belangrijkste zorgen waarmee de moderne samenleving wordt geconfronteerd.

We weten allemaal hoe belangrijk het beschermen van moeder natuur is.

Als u investeert in duurzame meubels dan

  • geniet u van meubels met een lange levensduur
  • investeert u in het milieu
  • kiest u voor karakter en stijl in uw interieur

Als u ook uw steentje wilt bijdragen aan het milieu, dan kan dat al vrij gemakkelijk door de juiste keuze te maken voor uw interieur. Een duurzaam interieur ... een goed begin!

Wist u dat...

Het vervaardigen van meubels een grote bijdrage heeft aan de wereldwijde CO2-uitstoot?

Het verminderen van de materialen die in een product worden gebruikt, of het selecteren van materialen met een lagere impact, kan de ecologische voetafdruk van meubelproducten aanzienlijk verminderen. (bron: University of Forestry).

Daarom kiest GreenEpics leveranciers die met FSC-goedgekeurd (Forest Stewardship Council) hout werken en duurzaamheid ook belangrijk vinden in het productieproces.

Grote ketens hun beloftes van meer dan 10 jaar terug niet nakomen?

Sommige van de grote ketens zijn nog steeds mee verantwoordelijk voor massale ontbossing (bron: GreenPeace).

Daarom houdt GreenEpics absoluut rekening met de milieuvriendelijke certificering van leveranciers.

Het bindmiddel in sommige MDF -en spaanplaten schadelijk is voor de gezondheid?

Dit bindmiddel bevat een stof (formaldehyde) die schadelijk is voor de gezondheid. Er bestaan ook MDF -en spaanplaten die deze schadelijke stoffen niet bevatten, maar het is echter niet zo evident om een onderscheid te maken hierin. Let hier dus zeker mee op! (bron: Vlaamse Overheid).

Daarom zijn we bij GreenEpics zo een fan van natuurlijke materialen. En gerecupereerde en circulaire materialen vinden we al helemaal te gek.

Goedkope teak heel vaak illegaal gekapt en gesmokkeld is?

Myanmar, India, Laos and Thailand, dat zijn de 4 landen met natuurlijke teak bossen. Een groot aantal bossen in deze landen wordt duurzaam beheerd, en de export van teak hout ligt aan banden. Dat is alvast goed nieuws. Het slechte nieuws is echter dat er massale smokkel is naar hun buurlanden in illegaal omgehakte en goedkope teak. Denk dus 2x na vooraleer een goedkoop teak meubel aan te schaffen, want het heeft een reden waarom het zo goedkoop is. (bron: Quartz).

Daarom werkt GreenEpics enkel met Europese leveranciers die werken met FSC-goedgekeurd (Forest Stewardship Council) hout.

 

Wat zijn dan duurzame meubels?

Het is natuurlijk leuk om te zeggen dat u duurzame meubels in huis heeft. Maar wat maakt meubels eigenlijk duurzaam?

Duurzame meubelen kunnen langdurig worden gebruikt, hebben weinig slijtage en worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Duurzame meubels hebben dus een lange verwachte levensduur. Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals het materiaal, hoe intensief het gebruikt zal worden en de tijdloosheid van het design.

Naast de levensduur kijkt GreenEpics dus ook naar hoe deze producten geproduceerd worden. Duurzame meubels zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal, van hergebruikt materiaal of ze zijn zo gemaakt dat het de natuur zo min mogelijk belast.

Overtuig uzelf en bekijk onze catalogus aan duurzame design producten.