Hoe duurzaam is online winkelen bij GreenEpics?

Eerst het goede nieuws: wist u dat heel wat recente bevindingen aantonen dat online winkelen beter is voor het milieu dan gaan shoppen in een fysieke winkel?

Zo toont het ‘The Last Mile’-rapport van Ernst & Young bijvoorbeeld aan dat de CO2-uitstoot die wordt bespaard door één lading producten te leveren in plaats van tientallen afzonderlijke shoppers op de baan te sturen gigantisch is.

Gewoon naar de winkel fietsen is nog steeds de beste optie, maar met meubels op onze rug gaat dat niet. Online lijkt de beste keuze.

Wat is dan het minder goede nieuws? Er zijn flink wat valkuilen waardoor het toch anders zou kunnen uitdraaien voor ons milieu.

 

En die valkuilen vermijden is een gedeelde effort. Samen kunnen we dit!

 

Onze verantwoordelijkheid

  • GreenEpics selecteert enkel duurzame merken. Wij kiezen bewust voor fabrikanten die milieuvriendelijk produceren en geen schadelijke materialen gebruiken. Op de "onze merken"-pagina informeren wij u hier ook uitgebreid over.
  • GreenEpics werkt enkel met lokale producenten waarvan we weten dat de producten geen duizenden kilometers in een vliegtuig of boot moeten afleggen. Je koopt dus dichtbij huis en dat is beter voor ons milieu. Wij vermijden onnoodzakelijk transport door rechtstreeks samen te werken met de producenten.
  • Bij GreenEpics zijn spoedleveringen uit den boze. Dit geeft transportbedrijven de kans om zoveel mogelijk goederen in één keer te leveren, in plaats van vijf halve ladingen te versturen om toch maar die heel strakke leveringstermijn te halen.
  • Achter de schermen verloopt bij GreenEpics alles digitaal. Er komt geen papier meer aan te pas. Communicatie met onze klanten gaat via de digitale weg, aan adverteren in reclamefolders doen we niet mee en ook ons boekhoudkantoor hebben we meegenomen in de digitale manier van werken.
  • Bij keuzes in de bouw van de GreenEpics.com website houden we maximaal rekening met duurzaamheid. Zo doneert bijvoorbeeld Shopify, het platform waarop onze online winkel draait, jaarlijks een gigantisch bedrag van vijf miljoen dollar in een duurzaamheidsfonds. Shopify haalt meer CO2 uit de lucht dan dat het produceertLees meer over het Sustainability report van Shopify.

Uw verantwoordelijkheid

  • Probeer zelf ook het hele proces van A tot Z digitaal te houden. Het spreekt voor zich dat het ecologische voordeel van online winkelen volledig weg is als u eerst in tal van fysieke showrooms gaat kijken vooraleer u online koopt. Neem gerust contact op met onze klantenservice voor advies over onze producten, dit hoeft geen drempel te zijn.
  • Zorg dat je thuis bent op het moment van levering. Zo worden onnodige verplaatsingen vermeden. Studies hebben aangetoond dat dit luik alleen al verantwoordelijk is voor een groot deel van de totale CO2-uitstoot van het online winkelen.
  • Vermijd retourneren tot een minimum. GreenEpics zorgt voor een aanbod van kwaliteitsproducten en beschrijft deze zo goed mogelijk op de website. Lees dus zeker aandachtig de beschrijving van het product vooraleer u het bestelt. Check de exacte afmetingen en meet dit even na of het niet te groot of te klein is. Kortom: neem alle informatie grondig door zodat je niet voor een onaangename verrassing staat bij het openmaken van je pakje en het moet terugsturen.